Campanyes de prevenció des del 1996 fins al 2010

Campanyes de Prevenció

L'any 1996 es va iniciar una campanya de prevenció de "drogues de disseny" (pastilles) com a iniciativa del Consell Comunitari de Drogodependències de la Mancomunitat Fontsanta, la campanya de sensibilització s'ha anat ampliant, arribant a contemplar la prevenció d'altres drogues. També s'han dut a terme altres campanyes de prevenció i promoció de la salut relacionades amb la sexualitat, prevenció de la SIDA, etc. Campanyes realitzades:

- Campanya de prevenció del consum de pastilles: com s’ha dit s’inicia a l’any 1996. Repartiment de targetes. Metodologia en diverses fases. Ampliació i millora de la campanya convertint-se en l'any 1999 a la Campanya "Ilusión-Realitat", (1999-2001).

- Campanya "TOC-TOC": repartiment de targetes informatives sobre els riscos d'addicció pel consum de cocaïna, pastilles, alcohol i cannabis, (1999-2001).

- Campanya "Ment-Cor-Sexe": repartiment de targetes informatives. Objectiu de desmitificació de l'efecte afrodisíac de les drogues i recordatori de l'ús del preservatiu, per tal d'evitar el contagi de la SIDA, hepatitis, malalties venèries i embaràs no desitjat, (1999-2001).

- Campanya de Sensibilització de Tabac: l’any 2000 se crea la campanya reforçant i complementant els campanyes de prevenció realitzades en anys anteriors. L’any 2001 s’ amplia creant un pòster didàctic sobre el procés d'inici en el tabac i els passos que se segueixen fins l'addicció. A més es reparteixen targetes d'informació sobre el servei de tractament de tabac al CAS Fontsanta amb l’objectiu de desmitificar la dificultat de deixar de fumar.

- Campanya sobre l’addició a la cocaïna i la barreja amb begudes alcohòliques.

- Campanya sobre la prevenció de transmissió de malalties a  venèries, sida i hepatitis i el risc del consum de d’alcohol i les conductes sexuals, de risc.

 - “El Monogràfic”, la revista informativa sobre drogues,  el primer número  es sobre el cannabis. (2008)

 - “El Monogràfic”, segon número. Les begudes alcohòliques. (2010)

- Campanya “Condoning”: repartiment de preservatius, amb un format innovador y divertit, (2005).

-  Campanya sobre el tractament del  tabac al CAS Fontsanta i prevenció dirigida a joves. Realitzada amb el departament de Salut de l’Ajuntament d’Esplugues, (2005). 

- Díptic d’informació per crear una xarxa de grups de suport per pares i mares a Cornellà.(2009)

 

Categoria d'articles:

Añadir nuevo comentario