Estudi: Relacionen consum d'alcohol amb obesitat abdominal.

 

 
 

 

Informació extreta del blog Xarxa Perifèrics d'INFO SOBRE DROGUES.

20 DE GENER DE 2012


Estudi : Relacionen consum d'alcohol amb obesitat abdominal

 
 
La ingesta contínua d'alcohol està relacionada amb l'obesitat abdominal segons les conclusions d'un estudi recollit pel Servei d'informació i Notícies Científiques (SINC).
 
 Els resultats de l'estudi, publicats en el "European Journal of Clinical Nutrition", suggereixen que el consum d'alcohol al llarg de la vida produeix adipositat abdominal amb augment del perímetre de la cintura. A més, en els homes, provoca obesitat general amb augment de l'Índex de Massa Corporal (IMC).

La investigació, realitzada durant nou anys, va recollir una mostra de 258.177 individus d'entre 25 i 70 anys, procedents de França, Itàlia, Grècia, Holanda, Alemanya, Suècia, Noruega, Regne Unit i Espanya.

"És l'únic estudi realitzat fins a la data que analitza el consum d'alcohol en una àmplia mostra de persones adultes de diferents regions europees i examina el paper de l'exposició durant molt de temps a l'alcohol en l'obesitat abdominal i general", ha assenyalat una de les seves autores,María Dolores Chirlaque, investigadora de la Conselleria de Sanitat de la Regió de Múrcia, segons informa Europa Press.

"No obstant això, l'estudi assenyala que els majors increments del perímetre de la cintura s'observen en consums alts d'alcohol, de manera que no desaconsella un consum moderat."
"Ara queda per analitzar si l'abandonament de l'ús de l'alcohol, o un consum baix d'aquest, reverteix l'obesitat abdominal i en quant temps", ha explicat Chirlaque, una altra de les investigadors, que pertany al Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa d'Epidemiologia i Salut Pública (CIBERESP).

La cervesa, pitjor que el vi


En l'estudi es va analitzar també els efectes que tenia la cervesa i el vi en la formació d'adipositat. Així, va revelar que la ingesta de la primera fomenta en major mesura l'obesitat abdominal que el consum del vi.


A més, la investigació va revelar que els homes que consumeixen més cervesa presenten més riscos (en un 75%) que els de vi (25%). D'aquesta manera, els homes que consumeixen més de tres gots de cervesa incrementen (50%) les seves possibilitats de tenir obesitat abdominal. Per la seva banda, les dones que beuen un o dos gots diaris al llarg de la vida tenen un risc lleugerament major de desenvolupar obesitat abdominal que les que no arriben a consumir mig got.

Pel que fa al vi, les dones que prenen tres o més gots tenen més possibilitats (60%) de patir sobrepès abdominal que les que no arriben a beure mig got. Mentre que, en homes, aquest risc se situa en el 28 per cent

Categoria d'articles: